Alles over… Koolhydraten!

Koolhydraatarm eten

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een dieet wat goed vol te houden is en een dieet wat ervoor zorgt dat je kilo’s gaat afvallen. Koolhydraatarm eten om gewicht te verliezen, wordt steeds populairder. Van het eten van koolhydraten, krijg je energie. De koolhydraten die je binnenkrijgt, worden in het lichaam omgezet in suikers, wat zorgt voor een energiek gevoel. Je lichaam heeft maar een klein beetje van die koolhydraten nodig om genoeg energie te kunnen produceren. Al het overige suiker wat uit de kolhydraten komt, wordt omgezet in vet. Hoe meer koolhydraten je eet, hoe zwaarder je zal worden. Als je stopt met het eten van koolhydraten, kun je ongeveer 2 kilo per week afvallen.

Koolhydraten

Koolhydraten zitten verstopt in ontzettend veel producten. Daarom is het van te voren belangrijk om uit te zoeken en te weten welke producten je nog wel mag eten en welke je moet schrappen uit je voedingspatroon. In veel van de dagelijkse producten die je eet, zitten koolhydraten. Koolhydraten bevinden zich vooral in suikers, lactose, zetmeel, granen en alcohol. Denk hierbij aan, pasta, rijst, brood, wijn en frisdranken. Maar ook in kant en klaar maaltijden, chocolade en ontbijtkoek zitten koolhydraten. Als je begint met koolhydraatarm eten, bouw het dan eerst langzaam op. Vermijd niet direct alle producten waar koolhydraten in zitten, maar eet bijvoorbeeld alleen koolhydraten tijdens je diner en eet de rest van de dag koolhydraatarm. Zo bouw je het koolhydraatarm eten langzaam op en geef je je lichaam de tijd er langzaam aan te wennen.

Wat blijft er nog over

Misschien heb je nu het idee dat je bijna niks meer mag eten, maar dit valt reuze mee. Er zijn genoeg producten te vinden die koolhydraatarm zijn en die je gerust kan eten. Op internet kun je ontzettend veel informatie vinden en ook zijn er tal van boeken over koolhydraatarm eten te koop.
In vis, gevolgelte en schaal –en schepdieren zitten geen koolhydraten. Kies bij de maaltijd die je gaat eten dus één van deze producten. Vlees is ook toegestaan om te eten, maar let erop dat je altijd voor mager vlees kiest. Groeten mag je onbeperkt eten en toevoegen aan je gerechten. Groeten bevatten wel wat koolhydraten, maar heel weinig. Genoeg om jou energie te kunnen opleveren. Alleen bonen en erwten bevatten een grote hoeveelheid koolhydraten, dus eet dit zo min mogelijk.

Vervangers

In Nederland zijn wij gewend om tussen de middag altijd brood te eten als lunch en ons diner bestaat negen van de tien keer uit pasta, rijst of aardappels. Om deze producten nu niet te hoeven missen als je koolhydraatarm gaat eten, zijn er nu ook pastasoorten en broodsoorten te koop die geen koolhydraten bevatten. Koolhydraatarme pasta en koolhydraatarm brood. Prima vervangers, gewoon in de supermarkt te koop en smaken net zo lekker. Je zult geen verschil proeven. Laat frisdrank en andere sapjes staan en drink genoeg water en (kruiden) thee verspreidt over de dag. Je zal gegarandeerd kilo’s gaan verliezen.

 

 

Laat een bericht achter!