Alles over… Porties

Wie wil afvallen moet letten op wat hij eet. Dat is een wijsheid waar helaas niet aan te tornen valt. Het gaat daarbij vooral om de grootte van de porties en gelukkig minder over de soort van de voedingsmiddelen zelf. Een kleine hoeveelheid vet (als in fastfood en dergelijke) kan net zo gezond zijn als een enorme portie met gezonde stamppotten en worst. Het tijdstip van eten is van oudsher ook bekend als belangrijk, maar lijkt in de huidige tijd te zijn ondergesneeuwd. Dat is jammer, want er zit merite in de uitspraken hierover en deze navolgen helpt om op betrekkelijk eenvoudige wijze gewicht te verliezen.

Breakfast like a King

Engelsen beginnen hun dag met een enorm ontbijt. Dat doen ze omdat hen van jongs af aan geleerd wordt, dat het zwaartepunt van je maaltijden in de ochtend dient te liggen. Niet alleen is het eten van veel voedsel blijkbaar een prima manier om je hele lijf te verplaatsen van de dromerige slaapstand naar het land der levenden, maar datzelfde lijf heeft ook een lange dag voor zich om alle ingenomen energie weer te gebruiken en te verbranden. Mensen, die houden van vetter voedsel als worst, vlees en witte bonen in tomatensaus kunnen zich bij een echt Engels ontbijt dan ook volledig uitleven. Al het genoemde, eventueel aangevuld met een flinke hoeveelheid eieren is traditioneel onderdeel van zo’n maaltijd.

Lunch like a civilian

Ook in de vroege middag zal een echte Engelsman zich nog niet erg inhouden als het gaat om etenswaar en porties. De lunch is nog steeds in onze ogen redelijk uitgebreid en behelst allerlei onderdelen, die voor ons vastelanders iets minder voor de hand liggen. Hoewel we vanaf het middagmaal niet heel veel tijd meer hebben om alles van ons af te werken en sporten hebben we nog steeds tijd genoeg. Deze situatie blijft voor Engelsen geldig tot ongeveer 15.00 a 16.00 uur wanneer een overgroot deel van hen een soort lunch 2.0 tot zich neemt in de vorm van een High Tea.

Dine like a pauper

Het echte zware werk bij het afvallen volgens deze methode is het avondeten. Het is aan te raden om, als je gewichtsverlies wil krijgen door op tijd te eten, de warme maaltijd naar de middag te verschuiven. ’s Avonds eten als een bedelaar is voor je lichaam blijkbaar de ideale manier om te voorkomen dat er allerlei overtollige zaken aan je heupen blijven hangen.

In delen

Naast het voorbeeld van de mensen in Groot-Brittannië is een laatste kleine truc om je lichaam gelukkig en slank te houden om je etensmomenten op een dag meer te verdelen. In de ochtend twee halve Engelse ontbijten, in de middag de lunch en de High tea en de twee boterhammen in de avond wat verder uit elkaar plaatsen helpt om de trek naar tussendoortjes en overige snacks te verkleinen. Alle diëtisten kunnen je vertellen, dat hier de grootste winst in zit.

Laat een bericht achter!