Dag slechte gewoontes, hallo erwten

De zomer komt eraan en dat betekent dat de leuke zomeroutfits én bikini’s weer de kast uit mogen. Ben jij al klaar voor de zomer? Gezellig een dagje naar het strand en zwemmen in zee, een bezoek brengen aan een waterpark of lekker op vakantie naar het zonnige zuiden als het weer in ons land een beetje tegenvalt; dat zijn een aantal van de vele mooie dingen des levens. Maar de zomer staat voor veel vrouwen ook in het teken van werken aan hun lichaam om er perfect uit te zien in die prachtige bikini. En dat betekent afvallen en bikini-proof worden. Maar wat is dan het goede moment om daarmee te beginnen?

Begin in de winter

Zodra de winter voorbij is en de eerste zonnestralen tevoorschijn komen beginnen is het zaak om te gaan denken over je plan van aanpak voor de zomer. Waarom zo vroeg? Omdat beginnen met afvallen en werken aan je lichaam slechts tien dagen voordat je die bikini aan moet simpelweg nutteloos is. Als je vier of vijf kilo wilt verliezen is het raadzaam om al na de winter te starten met een gezond dieet en om je slechte gewoontes zo zachtjes aan vaarwel te zeggen. Juist doordat je zoveel tijd hebt kun je gebalanceerd en gevarieerd eten.

Wat kun je eten?

Er zijn vele afslankrecepten die je hierbij kunnen helpen. Veel groenten, weinig pasta of rijs (af en toe is geen probleem) en een vetarm stukje vlees of een heerlijk stukje vis. Op deze manier krijg je alle vitamines, mineralen en goede vetten binnen en kun je lekker genieten. Want wie zegt dat groente niet lekker is? Met groente kun je eindeloos variëren.

Heb je bijvoorbeeld een lekker gerecht gegeten met sperziebonen en wil je het graag nog eens eten? Sperziebonen zijn heel eenvoudig te vervangen door bijvoorbeeld tuinbonen of erwten. Trouwens, erwten zouden sowieso vaker gegeten mogen worden (en dan bedoel ik niet op de klassieke manier met worteltjes) want het is een groente die rijk is aan allerlei voedingswaarden die we zo hard nodig hebben. Zo bevatten erwten calcium, magnesium, vitamine B6, foliumzuur en zink en dat maakt deze kleine groene groente tot een zeer waardevolle aanvulling in een lekkere salade of in een quiche. Erwten zijn ook aan te raden om een heerlijke soep of crème mee te maken.

Wat echt een bijkomend voordeel is van het eten van erwten is dat ze helpen om het hongergevoel tegen te gaan doordat ze in onze hersenen het leptine-niveau verhogen. Dit hormoon vertelt de hersenen dat we genoeg hebben gegeten. Wat een fantastische groente! Dus als je bikini-proof de zomer in wilt gaan zijn er eigenlijk drie dingen die je niet moet vergeten: begin op tijd, zeg je slechte gewoontes vaarwel en eet wat vaker doperwten!

Laat een bericht achter!