Lichte Haagse Bluf

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 eieren
  • Puur bessensap of 400 gram bessen
  • Bereidingswijze

Zo maak je het
Scheid het eiwit van het eigeel en sla de laatste om later te gebruiken in een ander recept, bijvoorbeeld bij magere wentelteefjes. Het is verstandig om de eiwitten in een kleine kom te doen bij het scheiden en pas als echt alle eigeel weg is aan de grote komt toe te voegen. Anders kan bij het laatste ei nog net een beetje eigeel meekomen en het onmogelijk maken om je eiwit goed op te kloppen.
Klop het zuivere eiwit met een garde of keukenmixer in enkele minuten tot een schuimig geheel. Laat ondertussen de bessen in de sapcentrifuge hun sap los laten (of kook ze tot een gladde moes en zeef de schillen eruit). Dit kun je natuurlijk overslaan als je al gekozen hebt om kant en klaar sap te gebruiken. Als je dit nagerecht echt maakt om snel af te vallen is het beter om met bessen te werken. Je weet dan absoluut zeker dat je geen onnodige en dik makende toevoegingen tot je neemt.
Spatel het sap door het eiwitschuim en verdeel het geheel over vier kommetjes. Laat het geheel minimaal een uur rustig opstijven in de koelkast. Resultaat is een mooi en licht dessert, dat een perfect einde vormt voor een slanke maaltijd.

 

 

Laat een bericht achter!