Magere Wentelteefjes

De lekkerste slanke ontbijtrecepten!

Heerlijke magere wentelteefjes, een ideaal ontbijt voor wie wil afslanken! Van alle slanke ontbijtrecepten is dit toch wel de lekkerste! Wie zei er ook alweer dat afvallen en lekker eten niet samengaan? Toe aan variatie? Strooi een handjevol frambozen of bosbessen over de wentelteefjes, Overheerlijk! Begin je dag goed met deze slanke ontbijtrecepten! probeer ook eens de hartige ontbijtmuffins of het overheerlijke appeltaartontbijt!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 sneden (oud) brood
  • 8 eieren
  • een laagje stevia poeder of kokossuiker
  • een deciliter kokosmelk of magere yoghurt
  • theelepel kokosolie

Zo maak je de magere wentelteefjes

Snij de korsten van het brood. Scheid de eieren en leg het eiwit weg voor een ander recept. Meng de eierdooiers met de kokosmelk of yoghurt in een wijde kom maar klop niet te hard. Maak de sneden brood vochtig met dit mengsel en leg ze op het zoete poeder. Stevia is geen suikervervanger maar een plantje, dat een zelfde zoete smaak heeft zonder de calorieën.

Kokossuiker wordt uit kokosnoten gewonnen op een zelfde manier als suiker uit bieten en heeft een soortgelijke smaak. Ook hierbij is het aantal calorieën aanzienlijk minder dan bij dezelfde hoeveelheid suiker. Warm de pan op met de eetlepel kokosolie en bak hierin de vochtig gemaakte sneden brood. Keer ieder sneetje regelmatig om (het zijn tenslotte wentelteefjes) Als de sneden knapperig aanvoelen zijn ze klaar.

Laat een bericht achter!