Alles over… Vegetarisch eten

Mensen kunnen verschillende redenen hebben om te stoppen met eten van vlees of vis. Je kunt het gewoonweg niet lekker vinden of het niet eens zijn met de manier waarop de dieren worden behandeld en geslacht. Als je gewicht wilt verliezen, is het stoppen met eten van vis en vlees een goede optie. In vlees zit namelijk behoorlijk wat vet. Denk maar aan vlees wat in vette jus ligt te braden en ongezonde gefrituurde snacks. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die een maand vegetarisch leefden gemiddeld zo’n drie kilo gewicht verloren. Als je besluit om vegetarisch te gaan eten, gaat je voedingspatroon vaak meer vezels bevatten en minder je met vet. Veel vezels eten is gezond, vezels zorgen ervoor dat je sneller vol zit en minder snel weer honger krijgt. Dit zorgt voor de gewichtsafname.

Variatie

Als je gaat stoppen met het eten van vlees en vis om af te vallen of om andere gezondheidsredenen, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen vitamines te kort gaat komen. Het vlees en vis dat je nu niet meer eet, moet je vervangen voor andere producten. Een goede vleesvervanger zijn peulvruchten. Peulvruchten zitten boordevol vezels en zijn super gezond. Ook zal je merken dat als je peulvruchten toevoegt aan gerechten, je vlees en vis totaal niet zal missen. Naast het toevoegen van vervangers zoals peulvruchten is het ook belangrijk om genoeg te blijven variëren. Ga niet elke avond peulvruchten eten, maar wissel dit af. Omdat je nu geen vlees en vis meer binnenkrijgt, moet je ervoor zorgen dat je de voedingsstoffen die je mist op een andere manier binnenkrijgt. Deze stoffen zitten bijvoorbeeld in zuivelproducten. Yoghurt, kwark en melk zitten vol met calcium en vitamine B. Daarbij is het goed om elke avond een ander stuk groente te eten en verschillende soorten noten en peulvruchten te kiezen. Blijf voor variatie zorgen en eet niet elke dag hetzelfde.

Voordelen van vegetarisch eten

Als je stopt met eten van vlees en vis zal je gewicht gaan verliezen, maar je zal ook merken dat het andere positieve gevolgen zal gaan hebben. Als je elke dag rood vlees eet, verhoog je de kans om dikke darmkanker te krijgen. Darmkanker is één van de meest voorkomende soorten kanker die mensen krijgen. Naast de kans om kanker te krijgen, zit er in vlees veel verzadigd vet. Dit vet kan voor hart en vaatziekten veroorzaken. Door het vet wat je binnenkrijgt kunnen je bloedvaten dichtslibben. Door het stoppen met het eten van vlees, is de kans om dit te krijgen een heel stuk kleiner.

Een betere wereld

Naast de positieve gevolgen voor jezelf, heeft het stoppen met eten van vlees en vis ook positieve gevolgen voor de wereld. Als je geen vlees en vis meer eet, ben jij niet meer schuldig aan het onnodige dierenleed. Een persoon die vegetarisch leeft zorgt ervoor dat er in zijn hele leven ongeveer 722 minder dieren worden geslacht. Ook draag je bij aan het behoud van het klimaat, werk je niet mee aan de boskap en bespaar je water.

Laat een bericht achter!