Vijf tips om af te vallen met groene smoothies

Onze groene vriendjes, zoals ik ze liefkozend noem, zijn uitermate geschikt om in te passen als je graag wilt afslanken. Groene smoothies bevatten veel vezels en weinig vet maar bovenal je zit er snel vol van waardoor de verleiding om ongezonde tussendoortjes te eten veel minder wordt.  Hieronder staan zeven tips waardoor ook jij weer lekker in je vel kan zitten!

Tip 1: Gebruik geen zuivel in je smoothies.

Dus geen melk, ook geen yoghurt, en al helemaal geen fruitmelk aan je smoothie toevoegen. In deze producten zit veel extra vet, en andere toevoegingen die niet helpen als je wilt afvallen. Gezonde vetten horen natuurlijk thuis in een gezond eetpatroon maar aangeraden is om deze voedingstoffen uit de overige maaltijden te halen, en niet uit je groene smoothies. Misschien smaken ze wel beter, maar als je wilt afvallen gebruik dan alleen water!

Tip 2: Voorgesneden groenten en fruit invriezen.

Een praktische tip: als je wilt ontbijten met een groene smoothie is het aangeraden om in een vrij moment eventjes de tijd te nemen om de voorbereidingen alvast te doen. De groenten en fruit kun je heel lang bewaren in de vriezer, en als je ze portioneert is het een fluitje van een cent om ’s ochtends snel een groene smoothie op tafel te zetten.  

Tip 3: Gebruik zo weinig mogelijk zoetstoffen.

Voeg geen extra zoetstoffen toe aan je groen smoothie, er zitten namelijk al genoeg suikers in de fruit! De vuistregel bij afvallen is hoe minder suiker, hoe beter. Als je groene smoothie bitter smaakt, geen suiker of iets dergelijks toevoegen, gewoon opdrinken! Volgende keer gewoon de verhoudingen aanpassen. Als je het wel doet gebruik dan honing of een andere natuurlijke zoetstof.

Tip 4: Gebruik geen vruchtendranken in je groene smoothies als je wilt afvallen.

Ook al is het wel lekker makkelijk, verse sinaasappelsap vervangen met die uit een pak, stuk goedkoper ook nog! Nee, in vruchtensappen uit pak zitten vol met extra toevoegingen die het afvallen niet bevorderen. Het is aangeraden om water te gebruiken, mocht je toch een echte zoetekauw zijn dan is verse sap je beste optie.

Tip 5: Vermijdt ingeblikte fruitsoorten.

Ingeblikte fruit is natuurlijk goedkoper, maar het is beter om gewoon vers fruit te kopen. Vaak zwemt het ingeblikte fruit in de siroop en dat is weer extra suiker, die je niet kunnen gebruiken als je wilt afvallen met groene smoothies. Vers fruit is het antwoord, om kosten te drukken kun je het beste fruit groot inkopen of laat op de middag naar de markt gaan!

Bonustip: Vertrouw niet enkel op groene smoothies.

Groene smoothies zijn een prima hulpmiddel in de strijd tegen de kilo’s, maar wil je succesvol afvallen en bovenal op een gezond gewicht blijven, dan is alleen groene smoothies niet voldoende.
Gezond eten is een levensstijl en groene smoothies kunnen je zeker daarbij helpen, maar een gezond gewicht begint bij een uitgebalanceerd eetpatroon. Uiteraard is bewegen ook een belangrijke factor om met succes af te vallen, lees ook onze Afslank tips zodat jij je doel kunt bereiken!

Laat een bericht achter!