Wat een asperge al niet met je kan doen

Asperges zijn supergezond en dat maakt ze een ideale groente om te gebruiken in afslankrecepten. Je kunt er eindeloos mee variëren, zeker omdat deze pareltjes in een groene en witte variant verkrijgbaar zijn. Als je ze bewaart in een natte doek in de koelkast dan kun je twee tot drie dagen genieten van deze heerlijke groente. Maar wat maakt dat deze groente zo gezond zijn?

Waarom asperges zo gezond zijn

Ze zitten boordevol vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, vitamine B1, fosfor, calcium, zink en magnesium. Daarnaast hebben asperges een vochtafdrijvende werking waardoor het overtollig vocht in je lichaam wordt afgedreven. Een nadeel is wel dat je urine wat vreemd kan ruiken na het eten van asperges. Dit kan gelukkig geen kwaad en dus dan nemen we dat maar voor lief! Asperges bevatten weinig calorieën waardoor je je absoluut niet schuldig hoeft te voelen als je nog een keer opschept. Ze zijn tenslotte gezond, lekker en goed voor de lijn. Wat helemaal ideaal is aan de asperge is dat deze de stofwisseling, spijsvertering en vetverbranding bevorderen. Wat een asperge al niet met je kan doen. Je kunt asperges op vele manieren bereiden en op de harde en taaie onderkant na kan de asperge is zijn geheel gebruikt worden. Een aantal manier om asperges te bereiden zijn:

  • Grillen
  • Blancheren
  • Roosteren in de oven of op de barbecue
  • Koken
  • Stomen

Mogelijkheden

Je kunt heerlijke combinaties maken met zowel witte als groene asperges. Witte asperges combineren bijvoorbeeld perfect met een Spaanse serranoham of Italiaanse prosciutto of met andere groentes als zoete aardappel of met een heerlijke lauwwarme zalmmoot. Mocht je ze willen koken: witte asperges hebben een kooktijd van 15 à 20 minuten.

Groene asperges zijn te combineren met bijvoorbeeld tomaat, courgette, babymais, paprika en sla, maar ook met heerlijke light-kazen als mozzarella. Voor groene asperges geldt dat ze een kooktijd hebben van 3 à 5 minuten, afhankelijk van hoe knapperig je ze wilt hebben. Beiden soorten kunnen ook prima gecombineerd worden met magere vleessoorten waardoor je een mooie en evenwichtige avondmaaltijd of lunchsalade maakt.

Afslankrecepten zijn helemaal niet saai of moeilijk, het is juist hartstikke lekker! Zeker als asperges een van de ingrediënten is. Ze hebben een korte bereidingstijd en daardoor kun je ook na een dag hard werken een lekker maaltijd op tafel zetten die gezond en smaakvol is en waarvan je echt kunt genieten.

Laat een bericht achter!